ZATERDAG 13 DECEMBER

THEATER DE SPIEGEL

4de editie Help Portrait Zwolle
Op zaterdag 13 december is theater de Spiegel weer het decor van liefdadigheidsproject Help Portrait Zwolle. Van 11.00 tot 16.00 uur staan de deuren van het theater open voor iedereen die het verdient om een echte portretfoto van zichzelf te ontvangen.
Voor wie is Help Portrait eigenlijk?

In de afgelopen jaren heeft Help Portrait Zwolle al meer dan 500 Zwollenaren kunnen portretteren. Portretten van mensen die om verschillende redenen in aanmerking kwamen om zich te laten vastleggen. Er werden foto’s gemaakt van mensen die een lang ziekbed achter de rug hadden of juist een moeilijke periode in de ogen keken. Foto’s van mensen die om wat voor een reden dan ook elk dubbeltje moeten omkeren of van Zwollenaren die veel van hun tijd besteden aan hulpbehoevenden. Maar ook oude vrienden ontmoeten elkaar na lange tijd weer voor de camera en oma’s kijken trots in het licht samen met de kleinkinderen. Zoveel mensen zoveel aanleidingen. Maar het draait bij Help Portrait niet om de aanleiding maar juist om de boodschap! Mensen blij maken en een hart onder de riem te steken. En geloven in de kracht van samenwerken om iets moois en iets plezierigs te doen.

Vrijwilligers maken Help Portrait mogelijk!

“Onze gasten komen vaak een beetje gespannen binnen op de dag, maar verlaten de Spiegel, na de ingelijst foto te hebben ontvangen, altijd met een trotse glimlach” “en dat is waar ik het voor doe!” zegt gastvrouw Ageeth Lambers. Ageeth is één van de 35 vrijwilligers die het project ieder jaar weer mogelijk maken. Deze groep vrijwilligers, bestaande uit: gastvrouwen, gastheren, visagistes en fotografen, zorgen dat de dag voor de gasten als een verwen-dag wordt ervaren. De gasten worden, mede door sponsoren als Parfumerie Douglas en Koperen Kees, in de watten gelegd door extra persoonlijke aandacht en een lekkere kop koffie of thee.

Aan iedereen wordt gedacht!

Naast de traditionele aanpak is er dit jaar ook weer een team van fotografen en visagisten die op locatie bij 2 zorginstellingen in Zwolle foto’s zullen gaan maken en schenken. Door dit te doen zorgt Help Portrait dat ook minder valide mensen de kans krijgen om een mooi portret te ontvangen.

Wereld evenement!

Help Portrait is een wereldwijd georganiseerd event, waar meer dan 20.000 fotografen, 32.000 vrijwilligers in 62 landen zich voor inzetten. Na 4 jaar staat de portretteller wereldwijd op 300.000 stuks. In Zwolle zijn in de afgelopen 3 jaar meer dan 500 portretten gemaakt en dit jaar wil de organisatie daar minimaal weer 200 stuks aan toevoegen.

Help Portrait wordt georganiseerd door de stichting Groeten uit Zwolle.

 

hpz-logo-web